Professionell fotografering för grundskolor och förskolor

Om din skola eller förskola önskar fotografering erbjuder vi följande:

  • Gruppfotografering
  • Porträttfotografering

En av våra professionella fotografer kommer på en bestämd dag och arrangerar fotografering i en lämpad lokal som bland annat gymnastiksal eller ett ljust rum med bra belysning. Fotografen har även med sig olika bakgrunder till fotografering av gruppfoto och porträttfoto.

Datumet kan skolan eller förskolan boka i vårt bokningssystemet på hemsidan efter en kontakt med vår kundservice och tre veckor innan själva fotograferingen skall skolan eller förskolan skicka in elevuppgifter till oss.

Varje elev får efter fotografering ett papper med information om bland annat lösenord till vår hemsida där de kan beställa bilder samt information om hur man gör. Har man ingen tillgång till internet i hemmet finns det en möjlighet att skicka in sin beställning på andra sätt som till exemel via vår kundservice eller sms. Det finns naturligtvis inga minst antal bilder som man behöver beställa, man väljer själv hur många bilder man vill beställa. Man kan beställa ett färdigt paket eller sätta ihop eget paket av bilder och skolkatalog. Man kan se alla bilder på hemsidan när man loggar in med sitt personliga lösenord och det finns även en möjlighet att ändra bakgrunden på bilderna.

Förskolefoto

Vi brukar fotografera småbarnsavdelningarna först och fotografen försöker göra fotograferingen till något roligt. Ofta börjas det med gruppfoto för att ge barnen en trygghet och de får se fotografen när de blir fotograferade tillsammans med kompisarna och pedagogerna. Därefter blir det porträttfoto och det går naturligtvis bra att barnen tar med sig något gosedjur eller favorit leksak om det känns nervöst att bli fotograferad. Samtiga fotografer hos oss är vana vid småbarn och har kunskap om hur man möter barn på deras nivå.

Skolfoto

Skolfotograferingen sker under ett par dagar beroende på antal elever och personal. Först ut är lågstadiet, därefter mellanstadiet och högstadiet. När samtliga klasser är fotograferade kan skolan välja att fotografera olika grupper såsom elevråd, kamratstöd, matråd med flera samt personal inklusive kökspersonal, städpersonal med flera.

Vi erbjuder utöver porträttfoto och gruppfoto även så kallad spexfoto där elever får spexa tillsammans med kompisar framför kameran.