Fotografering på föreningar och klubbar

Gruppbild

Givetvis behöver de som jobbar inom klubbar och föreningar fotograferas ibland för att promota sig. En gruppbild, eller ett ensamfoto som troligtvis ska förekomma på föreningen eller klubbens hemsida är viktiga att de ser bra ut. Numera när alla har mobiler så kan givetvis någon ta foto med den, och visst tar mobiler idag bra foton, men är inte ändå en professionell fotograf bäst i dessa situationer? De är mer kunniga på att fånga ansiktsuttryck, och i en gruppbild vet de hur folk ska stå för att få den bästa bilden.

Profilbild

Likaså när en professionell fotograf ska ta en profilbild vet denne precis hur personen ska vrida på huvudet för att fånga det bästa hos personens ansiktsuttryck, dessa foton brukar finnas på föreningens eller klubbens hemsida för att berätta vad personen har för befattning, för givetvis är det alltid trevligare att se ett foto på personen som du kanske måste kontakta i något ärende. Ett foto säger mycket.

Upphovsrätt

Det finns numera även strikta regler som upphovsrätten ställer när det gäller fotografering av föreningar och klubbar, de måste till exempel se ut på ett visst sätt. Sedan har det med denna rätt att göra, vem äger egentligen fotona som är tagna? Detta är viktigt att ta reda på innan man väljer fotograf.

Eventfoto

Om din förening är på en större tillställning, eller kanske på en konferens där en ny produkt ska lanseras, så vill de givetvis de som jobbar inom föreningen ha foton från tillställningen. Här bör foton tas på plats, så man ser glädjen hos deltagarna och dessa foton vill de troligtvis ska läggas upp på sociala medier, som Facebook

Instagram med flera, och de ska givetvis ske efter överenskommelse.

Presentationsfoto

I dag när i stort sett alla föreningar och klubbar har en hemsida är det viktigt att visa upp det på internet, om någon söker på Google är de såklart mycket trevligare att se hur föreningen eller klubben ser ut. Ligger det på en fin plast, ser snyggt och rent ut, är det flera som vill ta kontakt, ja hemsidans foton säger mycket.